søndag 6. desember 2009

2. søndag i advent

I dag tennes det 2.lyset.
Vi har bakt vårt første pepperkakehus, og brukte mange flere timer enn det vi trodde det tok. Det var så mørkt da vi ble ferdige, at jeg rakk ikke ta bilde av det i dagslys. Så det skal jeg vise senere.

I går bakte vi kakemenn, egentlig godt å komme igang med julebaksten, for i fra morgen av skal vi ha butikken åpen hver dag helt frem til julaften.

Minstejenta fryder seg over at det bare er to lys igjen å tenne...før julaften:)))

De første sviblene jeg kjøpte, står i full blomst. Det er ikke så lenge de står, før de må byttes ut. I går var jeg hos Bogrønt , og hamstret svibler, på tilbud, 3 stk for kun kr 29,-. De lagrer jeg i kjelleren, og skal ta opp nye etter hvert. Når sviblene oppbevares kaldt, så holder de seg i lang tid fremover.
Ønsker dere alle en fin ny uke!
Klem Anita

19 kommentarer:

 1. Ja tiden går fort nå...
  Gleder meg til å se pepperkakehuset - men skjønner så godt hva du mener med dagslys. Ikke lett å ta bilder for tiden. Må jo løpe rundt på fotosafari i helgene når man er hjemme på dagtid ...ha ha!!

  Veldig koselig bilde av datteren din som ser ut vinduet og takk for tipset ang sviblene!

  Ha en fin søndagskveld!!

  SvarSlett
 2. Hei Anita!
  Ja du er flink som er i gang med julebaksten!Jeg kan ikke skryte av det samme...
  Tenker du har hektiske dager frem mot jul nå ja,du som jobber i butikk.(En nydelig butikk vel og merke;)Jeg håper virkelig jeg får anledning til å besøke din butikk en gang:)

  Her er vi uten vaskemaskin OG tørketrommel, så det går i bil(av og til med høye støvler, springende over jordet med poser, he he) frem og tilbake til mamma for å holde klesvasken unna. Det er litt kav, men det kunne da vært værre;)

  Ha en fortsatt fin søndagskveld!
  Klem fra Sylvia

  SvarSlett
 3. høres ut som du er fint i rute til jul! :) svibel"vasene" dine med mose i var kjempefine, forresten. Jeg har en utfordring til deg, inne hos meg, hvis du vil ha den! :) Ha en fin søndagskveld og ei god uke!

  SvarSlett
 4. Koselige bilder!
  Og takk for tipset om sviblene! MesterGrønn selger svibler for 10kr stykket,så nå skal jeg også hamstre inn og legge de i kjelleren;o)

  Bette♥

  SvarSlett
 5. De skålene du har svibler i er nydelige! Og svibler er noe av det jeg liker aller mest, er bare SÅ synn at jeg ikke kan ha de hus...
  Kan ha de til de begynner å sprette ut, men da er det ut døren med dem;) Tåler de rett og slett ikke...

  Ha en fin uke du også!

  SvarSlett
 6. Så fine bilder!
  Jeg er skikkelig missunnelig på den JUL adventstaken din altså!!

  Ha en fin kommende uke...
  klem

  SvarSlett
 7. Skjønn jente som sikkert er forventningsfull i disse dager, og tiden flyr ikke fort nok. Iallefall er det sånn for min lille tulle.
  Fine svibler, og kan nesten kjenne duften helt hit.
  Ønsker deg en ny fin uke.
  Klem Ann<3

  SvarSlett
 8. Nydelig innlegg, det midterste bilde var så skjønt.
  Jeg gir sviblene mine lite og ingenting vann, på jobben har de stått i 3uker før de spatt opp, nå må de skiftes.
  Ja nå springer tiden fra meg, mye selskapeligheter og skuespill og oppvisning, det er bare og stå på, må jo få med slike ting.
  Klem T

  SvarSlett
 9. så idylliske bilder.
  spesielt det med jenten din som titter på adventslysene:)

  SvarSlett
 10. Så koselige bilder!
  Takk for tips om svibler, jeg har kjøpt nye to ganger, men jeg kan jo bare kjøpe opp noen og ta de opp etterhvert, lurt. De lilla er kjempefine
  Kjersti

  SvarSlett
 11. Så vidunderlige bilder!!
  Får virkelig førjulsstemning av de ;o)
  Lurt å hamstre svibler når de er så billig!
  Ha en fin mandag!
  Klem J.

  SvarSlett
 12. Kjempefine bilder idag også! Jeg tenkte også at jeg skulla bake pepperkaker og pepperkakehus denne uken, men får se hvor langt jeg kommer.. Det var så trist å lese om din bror, det er så alt for mange slike tragiske bilulykker desverre, mine tanker går også alltid til familie og venner etter slike tragiske ulykker. Håper at de står bra til med deg tross alt. Klem fra meg

  SvarSlett
 13. Så koselig julelysestake. Og nydelige bilder.Ja, mine svibler blomstrer også, dvs de er nesten avblomstret, så eg har kjøpt noen nye som står kaldt nå. Ha ein fin mandagskveld.

  SvarSlett
 14. Kjempefine bilder du viser,og likte så godt den Julestaken!Klem Sissel

  SvarSlett
 15. Så koselig, og så fint med svibler i de skålene...mine holder også på å blomstre nå, men jeg får gå til inkjøp av flere, siden jeg desverre ikke har noe klad kjeller å lagre dem i....

  SvarSlett
 16. Så koselige bilder!! Svibler er en favoritt hos meg også. De står ikke så lenge, men jeg kjøper i flere omganger i hele desembermåned *smiler* De er heldigvis ikke så dyre.

  Klem
  Anette:)

  SvarSlett
 17. Så koselig hos deg og et nydelig bilde av jenten som sitter og venter!!

  Ha en fin onsdag :o)

  SvarSlett
 18. Hei! Så koselige bilder hos deg, liker adventstaken din. Liker bloggen din også :) Har ikke vært inne på besøk her tidligere, dvs var første gangen her i går ... Hvis du titter innom hos meg finner du en award/utfordring til deg der !!

  Ha en herlig dag!

  SvarSlett
 19. Hei;) Koselig med baking;) Det blir kanskje kakemenn her også etterhvert, men så langt har jeg ikke bakt noe som helst. Svibler er skjønne- og lilla svibler har jeg ikke sett før- det må være nytt av året- de var i alle fall veldig vakre;) ønsker deg en god søndag!

  SvarSlett