søndag 25. april 2010

Hageplaner...

Hei!
Håper du har hatt en deilig helg!
Her i vest har det vært fine temperaturer og herlig vårvær i dag:)

Det er tid for stell av både hus og hage...har egentlig mange kjekke planer for hagen...men de må gå over lang tid. Hagen er veldig stor, og vi visste da vi kjøpte huset at det kom til å bli endel hagearbeid som ventet oss...

Mine framtidsplaner med hagen er..fyldig, og gjerne høy bøkhekk som rammer rundt eigedommen, og gjerne frodige vintergrønne trær rundt omkring i tilleg..vi er godt igang med planting av hekk, men noe er på vent, fordi vi skal planere, og lage murer før vi fortsetter...hagen skal også være ryddig og oversiktlig, men samtidig "deles opp" i lune rom..så da blir det plen, hekk og vintergrønne busker som først skal prioriteres, så får ev. blomsterbed komme i ettertid..


På sørsiden av huset, skal vi lage et lunt uteområde, men pga skråbakken, må vi lage mur, og fylle ut så det blir et flatt parti et stykke ut, og deretter lage platting og plante bøkhekk...


Sånn som denne uteplassen vil jeg gjerne ha det på fremsiden av huset..en forlengelse av stua, skjærmet både for innsyn og vind...denne uteplassen ser utrolig fin ut!! Dette bildet har jeg hentet fra nettet, mens alle de andre bildene har jeg tatt i hagen vår i dag.Har egentlig alltid sagt at jeg ikke vil ha terasse, men det har vi nå bestemt oss for å lage, på vestsiden av huset, har vi sjøutsikt og kveldsol, det er her vi liker oss best, så sant det ikke er kald nordavind..Terassens lengde skal følge huset, og så vil vi ha trapp langs hele terassen..


Tror det kan bli veldig praktisk, og en grei forlengelse av stua, på fine sommerdager..


Den første våren vi bodde her, satte vi opp et lysthus og en lekestue, i skogkanten, men etter at vi fjernet skogen, og sjøen kom til syne, ser vi at de er feil plassert, så disse skal vi flytte på, uten at jeg aner hvor..
Er sikker på at det tar mange år før bøkhekken blir stor og fin, man må jammen være tolmodig med busker og vekster:))


Her er litt av garasjen vi begynte å bygge for ca 4 år siden..dessverre er den veldig feil plassert i forhold til inngangspartiet, dessuten er det bare plass til en bil, og vi har hele tiden angret på at vi ikke bygde dobbel garasje. Er litt usikre på om vi skal ferdigstille det, da blir det ev. bygd om til et mindre redskapshus, vi får se...


Vi vurderer å bygge en romslig dobbelgarasje rett frem på bildet, da er det ganske i nærheten av inngangspartiet, og kanskje vil det lune litt for nordavinden også...men ulempen er jo å gripe inn i den fine naturen...


..det ble et rent hageinnlegg fra meg idag...det er jammen mye arbeid med hage..puh.
...er ganske bestemt på hva jeg ønsker..men er usikker på når vi blir ferdige...for planløsning av hagen, det er jammen vanskelig, tidkrevende og kostbart!!
Ha en fiiin ukestart:))
Klem Anita
ps. tusen takk for alle koselige hilsner, setter stor pris på hver og en...

26 kommentarer:

 1. hei☺
  For ein herleg stor hage!! Masse jobb og masse kos☺
  Planlegging er jo halve jobben det so det er viktig at det vert brukt tid på☺
  Spennande å følge med på kor fint det blit etterkvart☺

  Klem M♥

  SvarSlett
 2. Morsomt/roligt att höra om era trädgårdsplaner. Har själv erfart att det verkligen inte är så lätt att placera ting riktig på första försök... Tack för tipset om TineK korgar att ha ute. Köpte några på salg i helgen och "gleder meg" till de har stått ute en stund och fått den antika färgen etterhvert. Hilsen Ulrika

  SvarSlett
 3. Dette hørtes ut som en flott plan. Ser det for meg og er en plan jeg helt klart kunne gått for. Skjønner det med garasjen også. Det er jo stor hage og mye natur så det er jo ikke så veldig store katastrofen om det blir en garasje der;)
  Hos oss har entrepenøren vært på befaring og kommet med tilbud. Fy søren så det koster. Men sånn er det å kjøpe dødsbo der hagen ikke har vært prioritert de siste 30 årene;) Naboen skal ta ned granen nå. så det har vi feiret litt i helgen:)

  Må du ha en herlig uke
  Klem:)

  SvarSlett
 4. Gøy med hageinnlegg, Anita:) Så stor og herlig hage dere har!!! Men den krever sikkert mye tid og arbeid, som du selv sier ... Men planene dine hørtes flott ut! Det blit sikkert kjempe-fint når alt blir ferdig!!

  Gleder meg til å følge hageprosjektet ditt! Vi har heldigvis bare en ganske liten hagen ... men det er jammen ganske mye som skal gjøres allikevel! Vi starter i morgen! Gleder meg:)

  Ha en super ny uke!

  Klem klem
  Anette:)

  SvarSlett
 5. Hvilken fantastisk hage dere har, mye arbeid som du sier, men så utrolig fint det kommer til å bli:)
  Gleder meg til å følge!

  HA en super start på uken.

  Stor klem

  SvarSlett
 6. Så spennende prosjekter dere har. Både hage og hus. Og det "gamle lennsmannshuset" hørtes ut som det fineste huset på stedet ja!!

  Lykke til videre!
  Hilsen Liv

  SvarSlett
 7. Hejsan!
  Vilken otroligt flott och stor trädgård ni har! Planerna låter fantastiska tycker jag. Vi har en naturtomt med klippor och det är en stor utmaning det också. Ha en fin måndag kära du! Kram Alexandra

  SvarSlett
 8. så kjekt å se.
  nydelig tomt!
  og så stor!
  slike tomter finner en ikke her i byen.
  og for en utrolig fin utsikt!!

  SvarSlett
 9. Spennende planer! Er sikker på at det kommer til å bli råflott! Du kommer til å havne i et (el mange)
  interiørmagasin en dag;)) Det ser skikkelig idyllisk ut på tomten din!

  Og du, grattis med hederlig omtale hos House Of P, regner med du har fått det med deg? Jeg er jo hjertens enig med hene;))

  Ha en fin uke!
  Klem, Marte:)

  SvarSlett
 10. Hei Anita:))

  Lenge siden sist! Dagene flyr men jeg får jo selvsagt med meg alle de superflotte inleggene dine! Det er nesten så jeg får lyst å flytte til Ølen, det ser jo så landlig og flott ut:)
  Håper du har det fint.

  Klem fra AC

  SvarSlett
 11. oi så stor hage!! Det er jo heilt perfekt! Da kan du jo gjer nett som du vil:)
  Lykke til med hage prosjekt

  SvarSlett
 12. Aaaaah, så koselig det var rundt hos dere! Og med de planene må det jo bare bli MAGISK! :D

  SvarSlett
 13. ...dere bor virkelig nydelig..
  men det er mye å stelle med, hager og hus krever, og det krever når man tenker nytt,- både tid og penger..
  vi har stor tomt, iblant ønsker eg å flyytte i terasse leilighet, f dette fordi er har datamann,- og eg rekker eg ikke over alt...
  men hadde det blitt gjort med pc, hadde alt vært strøøøkent...
  klem og takk for hilsen¨¨*

  SvarSlett
 14. Hei!

  Fyrste turen min innom deg - fin blogg med eit flott hus, nydeleg hage og utsikt! Spanande med hageplanar!

  Klem

  SvarSlett
 15. Herlig hage og god utsikt over Ølenssjøen. Ser vel gjerne til Romsa og? Hage er arbeid, og jeg er ikke noe hagemenneske, men kjenner alikevel det kribler litt i fingrene nå når våren kommer. Siden vi har liten tomt er det ikke så mye å vedlikeholde. Samtidig så er det bare moll og singel utforbi nesten siden huset er relativt nytt. Så nå skal vi i gang med å støpe terrasse. Blir bra tror jeg! Herlig å få noe annet enn grov singel. ;)

  SvarSlett
 16. Åhhh, så himla fint du bor. Helt fantastiskt att varje dag få se sjön. Din blogg är så fin och spännande att kika in på.

  SvarSlett
 17. Herlige bilder. Elsker våren altså!!

  SvarSlett
 18. Fantastiskt vännen...Lika fint ute som inne. Huset är kanon. Ja herregud det finns alltid mycket fixa i trädgården.Vi har inte så stor tomt men det räcker kan jag säga. Ha det gott/ Kramkram Anne

  SvarSlett
 19. alltid noe å holde på med når en har hus..
  Ser ut til at du har en nydelig plass..

  SvarSlett
 20. Hei Anita!!
  Kjekke planer du har og for en stor plass du har her!! Ikke lett alltid....så mange hensyn å ta!! Har så lyst på en liten utestue i forbindelse med terrassen....og har bedt min tømrersønn tenke ut en god ide! Men det må være fint også :o)

  lykke til videre....og ha en fin dag !! Lurer på om solen titter frem i dag............

  SvarSlett
 21. O la la for en tomt! Å det høres virkelig ut som at du har tenkt igjennom hvordan du vil ha det ja;) Bildet du hadde hentet fra nettet var jo bare en knallfin ide, som vil virkelig passe til deres hus! Tenk så herlig det blir da!!

  Utsikten ut fra tv-hjørnet, ved lysthuset og lekehytta så fantastisk nydelig ut!
  "Fineste huset(tomta) i bygda",- ja nå kjenner jeg ikke til bygda der du bor, men jeg tror deg;) En perle!

  Her går det også i en del planer, men det er noe helt annet enn interiør...:)

  Klem fra Sylvia

  SvarSlett
 22. Oj vad spännande med trädgårdsplanerna! Tror det blir jättefint!
  Hälsningar aka

  SvarSlett
 23. Herlig med stor tomt! kan jeg spørre hvor stor den er?
  Her kam du boltre deg... og , JA - som du sier : hage tar tid - og busker bruker tid på å vokse.

  Jeg kan varmt anbefale bøketrær, både som hekk, og som enkeltstående trær. Vi har begge deler... de er haugamle (er heldig sånn sett) - og de er SÅ vakre...

  Ellers anbefaler jeg deg å lage dobbelgarasje... vi har faktisk 3 garasjer (snart) - og det er kjekt. Mye lagres der - og så slipper det å stå bilder på tunet. Jeg ville ikke bekymret meg for å ta litt av hagen, dere har jo litt å ta av... :o)

  Klem til deg.

  SvarSlett
 24. Tusen takk for rundturen :) så flott og stor hage dere har! Det ser ut som vi har noen av de samme utfordringene. Når det er mye å ta av, blir dt plutselig et luksusproblem.
  Men planene dine høres jo spennende ut da. Bøkehekk ja...jeg er neimen ikke sikker. Her plantet vi halvparten av vår hekk ifjor (det er så dyrt! )en alperips, og nå for en uke siden kanskje så klippet jeg den ned. det skal jeg visst gjøre i 4-6 år fremover for å få den fin og tett. Men det er jo verdt det. All jobbingen. For det er jo som med alt annet synes jeg som man legger tid og energi i..og man kommer jo ikke bort ifra pengene heller..man får det igjen akkurat så mye som man selv legger i det.

  Lykke til. Den terassen du viser, kommer til å passe kjempeflott i din hage. Nesten som før og etter bildet det der ;) hihi.

  God klem fra Line

  SvarSlett
 25. Hei på deg:)

  En stor og flott tomt dere har:)
  Blir sikkert kjempe fint når dere blir ferdig med alle planer:)

  Ha en strålende helg:)

  SvarSlett