tirsdag 26. mai 2009

Port

Denne porten fikk vi på plass for 4 år siden. Den er produsert av en kjempedyktig møbelsnekker her i bygda.
Jeg hentet inspirasjon fra boken "porter og gjerder" av Cathrine Reusch, da jeg skulle bestemme meg for hvordan den skulle se ut. Det er en veldig fin inspirasjonsbok.
Men hos oss står porten alltid åpen. Den har bare vært lukket når vi har hatt besøk av små barn som må passes på, at de ikke løper ut i veien. Liker best at den står åpen. Syns det er koselig at barna i nabolaget kommer og leker i hagen, enten vi er hjemme, eller ikke. Her er det er veldig populært å leke "spenn på boks".

Da vi flyttet inn hit, åpnet vi gjerdet i den nederste delen av tomten, og satte inn en gammel port vi fant i kjelleren. Da ble det lettere for barna å ferdes ned til nabolaget nedenfor.

Disse bildene tok jeg i morges, i et strålende vær, da såg jeg at det var litt overgrodd her nede, sukk....sku hatt litt grønnere fingre og flere timer i døgnet, rekker vist ikke over alle gjøremålene ute.
Håper alle har hatt en strålende mandag i finværet!
Klem Anita10 kommentarer:

 1. God morgen
  Koselig hus,
  og flotte porter!
  Vi har smijernsport, men også her står den åpen mesteparten av tiden.
  Ha en fin tirsdag! J.

  SvarSlett
 2. Heia Anita!
  WOW,for eit kjempe lekkert hus!Å den lekkre porten da...sukk! Kan nesten forestille meg at din hage er kjempe stor?! Super fint!
  Oss bur på ein sånn plass at oss ikkje trenger verken porter eller anna,opent og fritt for folk og fe her:-)))
  HmHm....fint ver også dokke? Her har det regnet no i to dager:(( Men det skal bli fint igjen til helga:))
  Men du.Kor utdanna du deg som ineriørkonsulent,og kor jobba du? Er litt nysjerrig eg:o) ;))
  Ha ein fin dag Anita!God klem til deg!

  SvarSlett
 3. Nydelig hus og en nydelig port!! Ha en god dag!! :O)

  SvarSlett
 4. Nydelig port oppe ved huset..fint å kunne lukke når småbarn leker. Er ikke noe fornøyd med hvordan denne eiendommen er rammet inn..bare et stygt gjerde rundt deler av hagen...har sett på bilde fra da huset var nytt - at det var stakitt- i alle fall noen steder...så drømmer om det ja- og tar gjerne med sånne porter som du har inn i drømmen..Den lille porten var skjønn- bildet såg ut som det var tatt rett ut av nasjonalromantikken..
  Ha en hyggelig i dag i strålende vær. Ikke mye sol her...

  SvarSlett
 5. Jeg tror nok de fleste rundt omkring som har port idag lar den stå åpen, og at den er der stort sett bare er til pynt.
  Syns at lukkede porter gir et sånn "hold avstand"-budskap. Tror at det fra gammelt av, spesiellt på landsbygda ble brukt porter og grinder for å holde dyrene borte, eller å ha kontroll over dem.
  Klem Anita

  SvarSlett
 6. For et lekkert inngangsparti.. Nydelig port !!!!

  SvarSlett
 7. Hei, her har jeg ikke vært, men du verden så fint du har det!! Følger deg jeg:-) porten er så fin!

  Klem

  SvarSlett
 8. Takk for all ros! Skal prøve å svare litt: Tomten er 3,5 mål (altfor stor). Utdannet meg til interiørkonsulent for 2 år siden. Har jobbet på Ølen møbel AS, møbel og interiørbutikk i Ølen, Nord Rogaland i 5 år. Den er eigd av mine svigers. Før det jobbet jeg som sykepleier i eldreomsorgen, noe jeg også likte godt.
  Her er det skiftende vær, regn i morges, og nå skinner solen.
  Ha en fin mandag!

  SvarSlett