fredag 5. juni 2009

Pion


Elsker pioner, disse bildene er fra pinsen, da jeg var på en bytur, og måtte kjøpe en bunt. Men skulle helst plukket dem fra egen hage! Gjett om jeg har prøvd... For 5 år siden kjøpte jeg flere pionplanter, og er som regel like skuffet hvert år over hvor vanskelig det er å få dem til å blomstre.
For 2 år siden fikk jeg også en stor pionplante av min mor, som hun hadde overtatt etter min farmor. Husker hvor godt den blomstret da den stod der den hadde stått i alle år hjemme hos farmor, men hos meg blomstret den ikke i fjor, og i år fant jeg faktisk en knopp!
Derfor lurer jeg på hva er det som trengs for at en pion skal trives, og hvor mange år det skal gå før blomstringen tar til?!
Etter en trekkfull og kald uke, håper jeg vi får kjenne litt på sommervarmen i helgen!
Klem Anita

11 kommentarer:

 1. Hei på deg.
  Har vært å kjøpt meg en kvast med pioner, i dag jeg. Det er jo noe jeg gleder meg til at skal komme i blomsterbutikkene.
  Pioner er jo ikke vanskelige å få til. De må ikke plantes for dypt, men ellers så liker de ikke å stå for tørt. Men det er vel ikke det største problemet hos dere. En nyplantet plante kan gjerne få noe som kalles visnesyke det første og gjerne andre året etter planting. Jeg tror det er fordi den vokser seg for stor i forhold til roten også kollapser den. Det skjer også ofte med klematisene. Men etter noen år så forsvinner porblemet. Så en må bare være tolmodig. Jeg plantet noen nye i fjor. De kom med knopp da men blomstret ikke. I år så står de med knopp, men det kan godt være at de ikke klarer å blomstre. Flytter du en stor, slik som den du fikk av din mor så kan den blomstre alledede året etter flytting, om det er en kraftig plante og du har fått med en skikkelig rot og jordklomp.

  Jeg får titte litt på pionene dine når vi kommer i sommeren. Så kan du sikkert få en av meg når jeg skal spa opp den enorme planten som står her. Det må gjøres til høsten. Den står for lavt, også er det kommet brennesle i den. Den er en høy gammel sort med hvite blomster som dufter godt.

  Ha en herlig helg
  klem:)

  SvarSlett
 2. Så fin spisestue du har..er det tolix stoler? Hvordan er de å sitte på? Synes også peoner er nydelige..rart de ikke trives hos deg...vet at de kan vantrives hvis de blir flyttet- sånn som med den planten du fikk..jeg kjøpte to i fjor..og ser at det kommer ganske bra med knopper..de står i solveggen..de liker best dyp,næringsrik jord, jevnt fuktig og gjerne litt leirjord. liker litt kalk (mine har ikke fått det)..men hvis toppen av rotklumpen er plantet dypere enn 5 cm under jorda- blomstrer de dårlig...har du plantet dem for dypt?
  Surt og kaldt her- så jatakk til litt sommervær her også!!
  Natti natt!

  SvarSlett
 3. Herlig! Så kjøkkenbenken din med Ranchilioen! Takk for fin kommentar ang gangen min! Skal ta bilder av tapeten igjen i morgen. Den er kjempefin på nært hold! Jeg har vurdert å bestille de puffene i hvite fra Nordal. Vi forhandler jo Nordal, men mest småting etc. Nå har jeg bestemt meg!!! så jeg hermer litt etter deg nå! God helg!!

  klem camilla:)

  SvarSlett
 4. Jøss! Nå var vi inne hos hverandre samtidig gitt. Var det telepati?

  SvarSlett
 5. Heisann!!
  Peoner er bare så nydelige!!
  Jeg har en rosa silkepeon som har enormt med knopper i år!!
  Teller til over tretti...men noen er små da!
  Den står i sol og er plantet veldig grunt!!
  Det skal dem!! Den andre jeg har er en rød bondepeon.....åtte knopper i år:o)
  Den står også grunt men har ikke så mye sol! Så finn et solrikt sted og plant grunt....og lykke til:o)
  ha en fin lørdag:o)

  SvarSlett
 6. Peoner er bare sååå vakre....
  jeg har heller ikke dem i hagen, tror jeg ;)
  Så fine bilder du viser :)

  Klem,Kari

  SvarSlett
 7. Nydelige blomster!
  har "snopt" meg peoner til helgen jeg også...
  klem J.

  SvarSlett
 8. Så fint du har det. Og koselig blogg og.

  Pionene var nydelige.

  God helg til deg og.

  Klem ingunn :)

  SvarSlett
 9. Pioneèr er populære blomster skjønner jeg, og ranunkler... de er utrolig flotte!

  Du er heldig du med alle de flotte tolix stolene...*S*

  Ha en fin søndag... vi får henge i stroppene!
  klem

  SvarSlett
 10. ..suser innom deg for å takke for den koselige meldingen ;o)..
  Og ja, det er bøkehekk. Veldig glad i den!
  Klem J.

  SvarSlett
 11. Så hyggelig at du liker bloggen min da:)
  Har vært inne på din her nå og jeg liker stilen din veldig godt - og huset ditt er jo bare heelt nydelig!!!!
  Fantastisk stue - kan jeg spørre hvor sofaen din er fra??
  Ønsker deg en fortsatt fin søndag:)
  Rikke

  SvarSlett